Kontakt informacije
----------------------------
K.G.V.H. eko d.o.o.
Adresa: Dr.Luje Naletilića 25, 10000 Zagreb
tel/fax: +385 (0)1 3691 835
01 3691 836
gsm: +385 (0)98 313-820
e-mail: info@kgvh-eko.hr
Odgovorna osoba: Tom Perutka, d.i.s.

Zašto odabrati nas

Kvaliteta je vodeća aktivnost i obveza svake funkcije, odnosno djelatnika "K.G.V.H. eko", a uslugu ocjenjuje
kupac. Kvaliteta je zadovoljavajuća ako zadovoljava i ispunjava zahtjeve i očekivanja
kupca. Usluge "K.G.V.H. eko" d.o.o. moraju biti kvalitetnije od usluga konkurencije. Usluga mora biti
pripremljena i izvedena na siguran i ekološki opravdan način.Težište svih aktivnosti kvalitete mora biti
sprečavanje grešaka. Korektivnim i preventivnim mjerama treba spriječiti ponavljanje grešaka i nastajanje
novih.
Osim toga, našu djelatnost temeljimo na slijedečim zakonima:
-------------------------------------------------------------------------

 

   
 
 

Čist zrak - bez njega ne možemo!

 

Dobro je poznata činjenica da ventilacijski sistemi su instalirani u zgradama za ventilaciju soba. Sistem je dizajniran za dobavu određene količine zraka u sobe. Čak i sa filtrima ugrađenim u sistem, ne može se osigurati da neki onečišćivači neće ulaziti u sistem. Onečišćivači se sakupljaju tijekom godina, i tokom vremena mogu stvoriti ozbiljan problem. Posljedica sve je da sistem neće raditi ono za što je namijenjen. Ako sistem, osim transporta svježeg zraka,također služi kao grijač/hladnjak soba, može postati teško upravljiv. Akumulirana prašina stvara osnovu za bakterije i gljivice. Kroz vrijeme bakterije i gljivice se oslobode iz ventilacijskih otvora, i prenose se u ventilirane sobe.

Blokirani i teško onečišćeni filter također stvaraju osnovu za bakterije i gljivice čiji broj će s vremenom rasti i preći na drugu stranu filtra. Na taj način može dosegnuti ventilirane sobe i uzrokovati bolest kod ljudi koji se nalaze u tim sobama. Bolest će se pojaviti kao upaljeno grlo, migrena, umor, depresija i sl. Slaba unutarnja kvaliteta zraka ne dolazi samo iz ventilacijskih sistema, ali oni definitivno pridonose lošoj kvaliteti.

Ventilacijski sistemi ne postoje samo kao ugoda u uredima, također se koriste i u industriji kao usisni plinova, dima i prašine. Ti uređaji su vrlo često jako onečišćeni. Mnogi od njih nemaju direktan utjecaj na unutarnju kvalitetu zraka zbog činjenice da djeluju kao usis. Iako usis može postati blokiran, i zbog toga stvarati loš usis iz soba. Nečista ventilacija stvara opasnost od požara. Prašina gori vrlo lagano a sa usisom u ventilacijski sistem, vatra se brzo može proširiti na sve ostale dijelove zgrade. Zbog svih gore navedenih razloga jasno je zašto ventilacijske sistem treba čistiti redovito.

INSPEKCIJSKI ROBOT

Daljinski upravljan Danduct Clean inspekcijski robot posjeduje dvije kamere. Jedna za promatranje prednje strane i druga za gledanje unatrag za sigurno izvlačenje. Dok provjeravate otvore vaš klijent ili zaposlenik može pratiti operaciju na monitoru, - i možete snimiti sve na ugrađeni video rekorder. Nakon čišćenja možete provjeriti i snimiti otvor iznova kako bi pokazali klijentu razliku prije i nakon čišćenja. Robotom se upravlja iz kontrolne kutije uz pomoć joysticka. Intenzitet halogenske lampe na robotu je namjestiv iz kontrolne kutije dopuštajući vam podešavanje svijetlosti za nadolazeće uvjete. Za inspekciju vrlo malih otvora kamera se može odvojiti od podvozja i postaviti na zaštitnu kutiju, koja se opet može postaviti na 30m polugu od Danduct Clean DC4 uređaja. Dodatna ugrađena svjetlost na kameri daje dobar pogled u otvore veličine 75x75 mm. Kamera se također može spustiti u vertikalne otvore.

Inspekcijski robot se može opremiti sa zračnom mlaznicom koja se može postaviti u bilo kojem smjeru. Mlaznica se može koristiti za čišćenje gdje ima malo prašine i u izoliranim otvorima. Oprema dolazi sa čvrstom aluminijskom kutijom za lagan i siguran transport.

MULTI PURPOSE ROBOT

Jedini profesionalni i efektivni način čišćenja četvrtastih otvora je korištenje daljinski upravljanog robota. Posebno dizajnirani sistem četki omogućuje robotu izvršavanje 100% posla u teško dostupnim kutovima. Višenamjenski robot dolazi sa dvije kamere koji konstantno daju dobar osjećaj smjera. Posebno kod vršenja premaza kada ne postoji dovoljno vremena za rotiranje kamere, morate imati brzu mogućnost izmjene pogleda sprijeda (za pogled na stvarno premazivanje) i straga (da vidite kamo idete). Snažan pogon na sva četiri kotača i proporcionalna kontrola svakog motora odvojeno, omogućuje robotu ulazak u krivine bez potrebe blokiranja bilo kojeg motora. Robot lagano nosi cijev kompresiranog zraka ili kabel za premaz na daljinu od 30 metara ili više.

POWERDRILL

Ručni čistač otvora sa čeličnom polugom omogućuje lako kretanje iz jedne sobe u drugu. Visoka brzina powerdrilla i mekane četke čiste malene otvore od 63 - 150 mm, čuvajući pritom vrijeme i transport postavljanja opreme.

Čišćenje zračnih otvora sa airnozzle (zračnom mlaznicom) oduvijek se smatralo manje efektivnom u usporedbi sa rotirajućim četkama, ali sa inovativnom tehnologijom intelligent airnozzle sa ugrađenom kamerom, uz pronalaženja puta kroz ventilacijske sisteme, osiguravate čišćenje svih točaka i kutova u zračnom otvoru. Vrlo lagana airnozzle posjeduje mogućnost letenja ravno prema gore unutar vertikalnih otvora i lagano se kontrolira za čišćenje točno tamo gdje trebate. Airnozzle će se postaviti sama kroz male otvore od 30 mm u veličini i prolaziti kroz 90 stupnjeva kutove bez ikakvog problema. Airnozzle će biti spojena na standardni kompresor ili nitrogen koji dopušta 700 l/min ili više od otprilike 10 bara.

Crna i bijela slika iz kamere se prikazuje na monitoru sa ugrađenim videorekorderom i kompletni sistem se može spojiti na kontrolnu kutiju Danduct Clean inspekcijske jedinice. Kako bi dobili najbolju sliku kamera koristi infra crveno svijelo, koje daje savršenu sliku čak i duboko u otvoru. Airnozzle se može lagano postaviti na polugu Danduct Clean čistaća kako bi dobili sliku čišćenja sa četkama i time dobili prednost korištenja zraka i četaka.

UREĐAJ ZA PRIMJENU SUHOG LEDA

 
Uređaj za primjenu suhog leda je proizveden iz želje za stvaranjem opreme za čišćenje, koja posebno prati želju industrije za smanjivanjem troškova opreme.Prednost suhog leda je vrlo efektivan, ali kompletno suh proces čišćenja, koji ne ostavlja nikakve proizvodne otpadne viškove.Suhi led isparava i zbog toga je najčešće koristi za čišćenje raznih uređaja, bez potrebe rastavljanja.

Prednosti u primjeni suhog leda:

 • Bez korištenja vode
 • Bez efekta trenja
 • Brzo isparavanje
 • Bez kemikalija
 • Mala težina, mobilna oprema
 • Lagano korištenje

Područja primjene: proizvodnja hrane, industrija plastike, benzin - kemijska industrija, kemijska industrija, prostori za tisak publikacija, tekstilna industrija i druga mjesta gdje ulje, masnoće, nagrizajuća sredstva, boja, tinta, bitumen, vosak i drugi oblici zmazanoće moraju biti uklonjeni.

Danduct Icetech Robot

DANDUCT KG50S KG50D

Vrlo efektna metoda čišćenja masnih kuhinjskih ventilacijskih otvora.

 Masni kuhinjski otvori

Kuhinjski izlazni otvori su odavno prepoznati kao opasnost od požara. Najočitiji razlog za to je neadekvatno čišćenje unutrašnjosti otvora ventilacije. Svaka zgrada sa odjeljkom za kuhanje posjeduje potencijalni rizik od požara koji se ne smije zanemariti. Kontaminirana područja odvojenih podpokrova se smatraju teškim za doseći i zbog toga često nisu održavane. Djelotvornost sistema za ekstrakciju je smanjena kada je kontaminirana sa mašću, stvarajući neugodnu radnu okolinu za zaposlenike i povećavajući potrošnju energije.
Rizici osiguranja od požara zbog otpadaka kuhinje se povećavaju ubrzano. Nekoliko svjetskih stručnjaka preporuča čišćenje kuhinjskih otvora svakih 6 mjeseci.

Suhi led

Suhi led je čvrsti oblik Ugljik dioksida (CO2). Nema boje, okusa ili mirisa i prirodna je komponenta naše atmosfere. Temperatura suhog leda iznosi -79°. Proizveden je od tekućeg CO2, koji se drži pod visokim pritiskom. Suhi led se isporučuje u zatvorenim izoliranim spremnicima. Jednom kada se spremnik otvori, paket suhog leda se mora iskoristiti unutar 4-7 dana.

Potrošnja suhog leda otprilike iznosi 2-3 kg po m2 kada se koristi Danduct IceTech sistem za čišćenje ventilacijskog otvora. Potrošnja suhog leda se može mijenjati na kontrolnoj ploči.

 

Prednost u našem sistemu :

 • Čišćenje koje možete vidjeti
 • Učinkovito čišćenje svih dijelova ventilacijskog otvora
 • Čišćenje bez vode i kemikalija
 • Masnoća se lagano uklanja
 • Višestruko korištenje

JEDINI NAČIN ZA SPRIJEČAVANJE POŽARA JE ODRŽAVANJE VENTILACIJSKOG OTVORA ČISTIM

 Kako sistem radi

Kompresor se nalazi van zgrade i spojen je na Danduct IceTech robot, kompresor se može postaviti do 90 metara udaljen od DryIce mašine. Robot je postavljen na jedan dio sistema, može se kontrolirati uz pomoć joy sticka ili uz pomoć "tempomata". Kada se čisti u kratkom i zavojitom otvoru, bolje je kontrolirati robot koristeći joystick, "tempomat" se koristi za dugačke i ravne ventilacijske otvore. Na prednjoj strani robota nalazi se 360 stupnjeva rotirajuća mlaznica, koja će sprejati suhi led na površinu. Onog trenutka kada suhi led dotakne masnu površinu, ista nestaje iz ventilacijskog otvora. Na drugom kraju ventilacijskog otvora, ventilator sa filtrom masti je spojen za izvlačenje preostalog balasta masti.

     
22